top of page

Ustrezna ureditev biocidnih etiket

Kar nekaj naših strank je v tem mesecu iz Urada RS za kemikalije prejelo poziv, k spremembi priglasitve biocidnega proizvoda. Težave so se pojavile predvsem na področju navedb na etiketah.


Proizvodi, ki so v register biocidnih proizvodov RS vpisani na podlagi vsebnosti alkohola, ki je enaka ali višja od 70 % m/m, lahko na etiketi navajajo namreč izključno samo učinek proti virusom z ovojnico in takšnega proizvoda ni dovoljeno predstavljati kot razkužilo. Uradno obvestilo Urada o osnovnih zahtevah za priglasitev biocidnih proizvodov za razkuževanje se nahaja TUKAJ.


Kaj morate torej narediti, da bodo vaše biocidne etikete ustrezale zahtevam?

V kolikor testov učinkovitosti za vaš proizvod nimate in koristite olajšavo, ki velja za proizvode, ki vsebujejo več kot 70 % m/m etanola, morate:


- iz etikete odstraniti navedbe, kot so npr: dezinficira, razkužuje, razkužilo, itd. ter zapišite, da je proizvod sredstvo za odstranjevanje virusov z ovojnico


- odstraniti navedbe: deluje na bakterije, viruse, glive, itd. ter napišite zgolj, da deluje na viruse z ovojnico


Ko imate etiketo biocidnega proizvoda ustrezno popravljeno jo je potrebno, skupaj z vlogo za spremembo priglasitve biocidnega proizvoda, poslati na Urad za kemikalije.


V kolikor za pripravo dokumentov nimate dovolj časa, vam seveda z veseljem dokumentacijo uredimo in oddamo mi. Kontaktirajte nas na info@chem-consulting.si in zadevo bomo rešili v roku 24 ur!



bottom of page